Een woord van dank

Mr. Saskia Kerkhofs

Mr. Saskia Kerkhofs, ook u verlaat de Raad, na er gedurende vier jaar met animo deel van te hebben uitgemaakt. Mr. Kerkhofs, ik moet mijzelf in toom houden om te vermijden dat u gebukt zou moeten gaan onder een overlast aan complimenten die te zwaar is om te dragen. U behoort tot de kwintessens van de gedreven advocaten van de eenentwintigste eeuw, en dan nog wel in de delicate materies van het strafrecht en het jeugdrecht.

In de Raad bent u degene die de coördinatie op zich genomen heeft van de praktijk van het jeugdrecht en het strafrecht, u stond centraal in de relatie met de rechtbank en heeft daarvoor een bijzondere zin voor diplomatie ontwikkeld. U was, samen met Mr. Stas, de drijvende kracht achter de nieuwe regels die van toepassing zijn op de jeugdrechtadvocaten die de minderjarigen bijstaan.

U bent geen eenzijdige advocate. U staat midden in het leven, d.i. inclusief het gezinsleven; uw brede interesses en talenten, ook buiten het professionele om, uw welbespraaktheid en uw scherpe pen, maar ook uw stijl en uw inlevingsvermogen, uw zin voor timemanagement en voor persoonlijke vrijheid hebben mijn bewondering gewekt, en deze van vele anderen. Mr. Kerkhofs, ik zal u missen in de Raad, en ik zal niet de enige zijn, maar ik troost mij met de gedachte dat u ooit terugkomt en wellicht in een functie die nog meer schittering zal geven aan uw glans.